Zego en Fixico gaan partnership aan voor autoschadeherstel management

Amsterdam/Londen, 19 mei, 2022 — 

Fixico, het digitale autoschadeherstelplatform, heeft vandaag bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met insurtech Zego, commerciële aanbieder van motorrijtuigenverzekeringen voor wagenparken. Gezamenlijk gaan ze de afhandeling van voertuigschades centraliseren en optimaliseren, waardoor de efficiëntie en transparantie voor Zego’s klanten significant wordt vergroot. Voor Zego betekent de samenwerking met Fixico dat ze hun klanten vanaf nu voor elke individuele schade de beste hersteloplossing kunnen bieden, dat alle schades centraal kunnen worden beheerd en dat de status van het herstel in real-time kan worden gevolgd.

 

Zego is opgericht in Londen in 2016 en is onlangs gestart in Nederland. Het biedt zakelijke klanten een dienstenpakket dat erop is gericht om fleet managers tijd en geld te besparen. De basis hiervoor is het bieden van eenvoud en gemak op administratief gebied én in actief risicobeheer, gericht op het verbeteren van het rijgedrag van zakelijke berijders. Minder ongevallen leidt bij Zego direct tot een lagere premie en lagere wagenparkkosten. Daarnaast draagt het bij aan de algemene veiligheid op de weg en de duurzaamheidsdoelstellingen van Zego’s klanten. Zego’s gebruik van geavanceerde berijderdata en telematics hebben bijgedragen aan de enorme Europese groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat Zego als eerste insurtech uit het Verenigd Koninkrijk de ‘unicorn’ status heeft bereikt.

 

Voor de dagelijkse claims management werkzaamheden werkt Zego samen met Van Ameyde, een Europees marktleider op het gebied van claims management en IT ontwikkeling voor verzekeringsmaatschappijen en risk management organisaties. Fixico’s digitale platform is volledige geïntegreerd met de software van Van Ameyde, zodat Zego’s fleet managers het claims- en schadeherstelproces op een naadloze manier van begin tot eind kunnen beheren.

 

Fixico’s autoschadeherstelplatform en Europese marktplaats van ruim 2,500 herstelbedrijven ondersteunt zakelijke klanten en hun berijders bij het vinden van de beste hersteloplossing voor hun voertuigen. Fixico’s platform is volledig aan te passen aan en gemakkelijk te integreren met bestaande klantsystemen en processen. Hierdoor ervaren klanten van Zego vanaf nu een optimaal en zorgeloos hersteltraject. Fixico zorgt ervoor dat alle schades centraal worden geadministreerd en biedt gebruikers belangrijke inzichten in KPI’s als herstelkosten, doorlooptijden en de performance van herstelbedrijven.

 

De samenwerking tussen Fixico en Zego is inmiddels van start gegaan in Nederland en wordt snel uitgerold naar andere landen in Europa. Naast het schadeherstel maakt Zego gebruik van Fixico’s netwerk in Nederland en Frankrijk voor de installatie van tracking apparatuur in de auto’s van Zego klanten. 

 

“Twee innovatieve bedrijven die samen de verzekeringsindustrie transformeren met technologie die klanten tijd en geld bespaart. Fixico helpt ons het hersteltraject digitaal te managen, waardoor we volledige controle hebben op alle reparaties. Daarnaast profiteren we direct van Fixico’s alsmaar groeiende Europese netwerk van herstelbedrijven”, zegt Sander Kernkamp, General Manager Nederland bij Zego

 

“Zego maakt verzekeringen gemakkelijk en wij zijn heel blij dat Ziggo ons heeft gevraagd om ervoor te zorgen dat het autoschadeherstel net zo gemakkelijk wordt. Samen zijn we in staat om een volledig digitale oplossing te bieden, die niet alleen een betere gebruikerservaring, maar ook altijd de beste hersteloplossing biedt op het gebied van kwaliteit, kosten, beschikbaarheid en afstand,” zegt Derk Roodhuyzen de Vries, CEO en cofounder van Fixico.

 

Over Fixico

Fixico is het digitale autoschadeherstelplatform, met als missie de toekomst van schadeherstel op geheel nieuwe wijze vorm te geven, middels een slimme, betere en digitaal verbonden marktplaats voor alle betrokkenen. Fixico helpt zakelijke klanten om de juiste keuzes te maken op basis van data en ze in staat te stellen het gehele hersteltraject volledig te optimaliseren en te beheren en om berijders een zorgeloze ervaring te bieden. Meer dan 2.500 herstelbedrijven en 200 zakelijke klanten, waaronder marktleiders als AON, Sixt en Arval, maken gebruik van Fixico, dat inmiddels actief is in tien landen. Meer weten? Bezoek fixico-business.com

 

 

Over Zego

Zego is een commerciële aanbieder van motorrijtuigenverzekeringen die

wagenparkbeheerders en bedrijven kansen biedt. Als insurtech combineert het de

beste technologie met geavanceerde data om verzekeringsproducten aan te bieden

die bedrijven tijd en geld besparen.

 

Door inzicht te geven in het rijgedrag en actief risicobeheer te bieden, helpt Zego

wagenparken rijgedrag te verbeteren. Het resultaat? Veiliger, zuiniger en schoner

rijgedrag. Zodat wagenparken niet alleen op hun premie kunnen besparen, maar

ook alle andere wagenparkkosten onder controle kunnen houden.

 

Zego, opgericht in 2016 in het VK, is inmiddels actief in 9 landen in Europa. Het heeft

meer dan $280 miljoen aan financiering opgehaald en was de eerste Britse insurtech

met een waarde van meer dan $ 1 miljard. Ook was het de eerste insurtech die een

eigen verzekeringslicentie kreeg. Onlangs stond Zego op de 14e plaats in de FT

1000-lijst van Europa’s snelstgroeiende bedrijven.

 

Lees hier meer over hoe Zego wagenparken helpt tijd en geld te besparen: zego.nl

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL