Europcar en Fixico breiden fleet repair partnership uit naar Duitsland

edited-DSC02665m_bearbeitet_FAVORIT.png
  • png

Tobias Zisik, Managing Director Duitsland van Europcar en Derk Roodhuyzen de Vries, CEO & Cofounder van Fixico, na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst op Europcar's hoofdkantoor in Hamburg.

Hamburg/Amsterdam, 19 March, 2024 — Europcar, wereldwijd één van de grootste mobiliteitsleveranciers, en Fixico, het toonaangevende digitale schadeherstelplatform, breiden hun strategische partnership verder uit. Nadat eerder al in België en Nederland een succesvolle samenwerking tot stand kwam, volgt nu uitbreiding naar Duitsland, waar meer dan 300 Europcar vestigingen en haar herstelpartners gaan werken met het Fixico platform.

De integratie met Fixico is voor Europcar een volgende stap in het moderniseren en digitaliseren van haar operationele processen en optimaliseren van de controle op en transparantie van het schadeherstel. Het doel: het verhogen van proces- en kostenefficiëntie op lange termijn. In eerste instantie worden autoschades afgehandeld via het platform, daarna worden naar verwachting ook andere services toegevoegd. Dit onderstreept Fixico’s ambitie om in de nabije toekomst een volledig digitaal ecosysteem voor alle automotive services aan te kunnen bieden.

Door gebruik te maken van Fixico’s geavanceerde technologie verkrijgt Europcar realtime inzichten in alle aspecten van het herstelproces, weet het altijd de status van voertuigen in herstel en kunnen op data gebaseerde strategische beslissingen worden genomen over het wagenpark én het herstelnetwerk. De gestroomlijnde aanpak helpt de totale herstelkosten te verlagen, de beschikbaarheid van het wagenpark te optimaliseren en de administratieve lasten flink te reduceren.

“Voor Europcar is de samenwerking met een digitaal platform als Fixico een strategische keuze. Door innovatie te omarmen kunnen we onze operationele processen verbeteren en concurrerend blijven én tegelijkertijd onze klanten een ‘first class service’ bieden,” aldus Tobias Zisik, Managing Director Germany van Europcar. “Met Fixico zijn we er klaar voor om ons schadeherstelproces naar een hoger niveau te tillen en onze voertuigen sneller dan ooit terug op de weg te brengen”.

“Fixico’s snelle Europese groei bewijst onze vastberadenheid om automotive servicing opnieuw vorm te geven. Samen met Europcar delen we de ambitie om meerdere services te stroomlijnen en gebruikers een unieke ervaring te bieden binnen één platform,” zegt Derk Roodhuyzen de Vries, CEO van Fixico.


Over Europcar Mobility Group
De Europcar Mobility Group is de Europese marktleider op het gebied van autoverhuur. Haar merken bieden een gevarieerde reeks van flexibele mobiliteitsdiensten voor particulieren en zakelijke klanten. Met een wagenpark van meer dan 250.000 voertuigen biedt Europcar Mobility Group klanten onder andere een brede selectie van premium en elektrische voertuigen.

De Europcar Mobility Group biedt mobiliteitsoplossingen in 140 landen via een krachtig netwerk (inclusief 16 eigen dochterondernemingen, franchisees en alliantiepartners). In Duitsland heeft Europcar meer dan 300 vestigingen.

De verschillende merken zijn afgestemd op specifieke behoeften. Europcar - Europees marktleider in autoverhuur, Goldcar - pionier op het gebied van low-cost verhuur in Europa, Fox-Rent-A-Car - één van de grootste spelers in de verhuurmarkt in de Verenigde Staten, en Ubeeqo - één van Europa’s marktleiders op het gebied van autodelen (B2B, B2C).

Meer informatie op: www.europcar-mobility-group.com


Perscontact:
Europcar Mobility Group Germany
Miriam Grether
Corporate Communications
Tel.: +49 160 98272201
E-Mail: [email protected]  

Agentur Faktor 3 AG

Team Europcar Mobility Group

Kattunbleiche 35 22041 Hamburg

Tel.: +49 40 679446 0

E-Mail: [email protected]  


Over Fixico
Fixico is het digitale management platform met als missie de toekomst van autoherstel en servicing op geheel nieuwe wijze vorm te geven, middels een slimmere, betere en digitaal verbonden marktplaats voor alle betrokkenen. Fixico werd opgericht in Amsterdam in 2014 en is uitgegroeid tot een award-winning techbedrijf, dat wordt ondersteund door een groep toonaangevende investeerders. Fixico helpt fleet operators, verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten om het gehele hersteltraject volledig te optimaliseren en te beheren en om berijders een zorgeloze ervaring te bieden. Meer dan 3.000 herstelbedrijven en 250 zakelijke klanten maken gebruik van Fixico, dat inmiddels actief is in 11 landen. Meer weten? Bezoek fixico.com.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL