Duizenden taxi’s ‘corona-proof’ dankzij speciale spatschermen op maat

Schadeherstellers en Nederlandse startup werken samen aan veilige oplossing personenvervoer, leveren duizenden ‘spatschermen’ aan taxibranche

Fixico-FixiCover-product.png
  • png

AMSTERDAM/UTRECHT - Taxicentrale TCA (Amsterdam), DVG Personenvervoer en andere grote taxiplatformen in Nederland zorgen er voor dat passagiers volgens de nieuwste corona-regels van de overheid vervoerd gaan worden. Enkele schadeherstellers en de Nederlandse startup Fixico hebben de handen ineen geslagen om de verplichte corona-spatschermen te leveren aan de taxibranche. Er zijn inmiddels duizenden taxi’s uitgerust met de spatschermen.

Voor taxichauffeurs en personenvervoerders is een fysieke afscheiding tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen verplicht wanneer er geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. De snelgroeiende Nederlandse startup Fixico, een online platform voor autoschadeherstel, werkt met veel met taxi- en personenvervoerbedrijven samen en zag dat er daarom urgent behoefte was aan spatschermen.

FixiCover veiligheidsscherm

Fixico en enkele schadeherstelbedrijven ontwikkelden in korte tijd een spatscherm voor diverse voertuigen. De schermen zijn inmiddels geschikt voor meer dan 40 verschillende voertuigen, uiteenlopend van auto’s tot busjes voor personenvervoer.

 

FixiCover werkt op een soortgelijke manier als de schermen in winkels. Het is een transparante afscheiding van polycarbonaat; dit materiaal is 250 keer sterker dan glas en brandvertragend. Het scherm is makkelijk te installeren,zonder gereedschap en zonder blijvende schade aan het interieur te verwijderen. De installatie duurt nog geen vijf minuten, opdat de taxi’s snel weer de weg op kunnen.

 

Geïnstalleerd door schadeherstellers

Chauffeurs kunnen eenvoudig een afspraak maken voor installatie via Fixico’s online planningssysteem. De schermen worden vervolgens in de taxi’s geïnstalleerd door erkende schadeherstellers. Die hebben te kampen met lege werkplaatsen, doordat er minder auto’s op de weg zijn en er minder schade wordt gereden. Voor de schadeherstellers betekent de installatie extra omzet.

Derk Roodhuyzen, oprichter en CEO van Fixico: “Tot op heden hebben wij enkele duizenden FixiCover-veiligheidsschermen geïnstalleerd in Nederland en de aanvragen stromen dagelijks binnen. Een meerderheid van de chauffeurs van bijvoorbeeld TCA en andere taxiplatformen zijn nu uitgerust met FixiCover. De komende week alleen al zijn er bijna duizend afspraken voor installatie van de spatschermen gepland. Het is mooi om te zien dat we taxi’s nu in korte tijd weer veiliger op de weg krijgen door een creatieve samenwerking met schadeherstellers en de taxibranche.”

 

Inmiddels ontvangt Fixico aanvragen van over de hele wereld. De startup zal vanaf komende week FixiCover ook verder uitrollen in Europa.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL