Fixico breidt Series A-financieringsronde uit tot €12 miljoen en verwelkomt Simon Rothman in bestuur

Fixico product_02.jpg
  • jpg

Antwerpen, 23-03-2021 - Fixico, Europa's snelstgroeiende digitale autoschadeherstelplatform, heeft zijn Series A-financiering uitgebreid met €5 miljoen waarmee het totaal van de ronde op €12 miljoen uitkomt. De investeringsronde werd geleid door Autotech Ventures en alle bestaande aandeelhouders waren actief betrokken bij de uitbreiding. Daarnaast heeft Fixico het Spaanse Mundi Ventures aan zijn investeerderskring toegevoegd. Fixico heeft tot nu toe in totaal €19,3 miljoen aan funding opgehaald. Met deze nieuwe investering kan Fixico zijn productontwikkeling versnellen, aanwezigheid op belangrijkste markten vergroten en verder uitbreiden in Europa.

Fixico is een online platform voor autoschadeherstel. De huidige autoschadeherstelmarkt, waarin alleen in Europa al €120 miljard in omgaat, is aan verandering toe. Het traditionele herstelproces is veelal tijdrovend, inefficiënt en afhankelijk van gedateerde processen die een negatief effect hebben op de uiteindelijke herstelkosten. Nu moderne auto's steeds geavanceerder worden en herstel daarmee steeds complexer, zijn autobezitters, verzekeraars en fleetowners  gebaat bij meer maatwerk om de juiste hersteller te vinden.

Het techbedrijf heeft een digitaal platform ontwikkeld dat autoschadeherstel voor zowel berijders, verzekeraars en fleetowners sneller en eenvoudiger maakt. Door slimme 'matchmaking' vindt Fixico het optimale herstelbedrijf voor elk type autoschade. Fixico's platform wijst schadeherstel toe op efficiënte wijze waardoor klanten veel sneller de meest geschikte hersteller kunnen vinden. Tegelijkertijd worden zaken als beschikbaarheid, expertise en prijs meegenomen in de overweging.

Fixico werkt momenteel met meer dan 150 vooraanstaande bedrijven in de fleet-, lease-, verhuur- en verzekeringsbranche. Het platform geeft toegang tot meer dan 2.500 schadeherstelbedrijven via een internationaal en uniek marktplaatsmodel, Fixico is actief in zes landen: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.

 "Vorig jaar was een zwaar jaar voor de autoschadeherstelbranche. Maar zelfs midden in een pandemie groeide Fixico met 300 procent. Deze uitbreiding van onze Series A-investering biedt ons de mogelijkheid om door te blijven groeien en zo de Europese marktleider te worden in digitaal autoschadeherstel. Het volgende kwartaal starten we in nog drie Europese landen: Italië, Oostenrijk en Denemarken. We voegen binnenkort nog drie tot vijf landen aan onze uitbreidingsplannen toe, met het Verenigd Koninkrijk en Spanje bovenaan ons verlanglijstje. We zijn ontzettend blij dat Mundi Ventures is ingestapt. Zij beschikken over uitgebreide kennis en toegang tot een groot internationaal verzekerings- en mobiliteitsnetwerk." - Derk Roodhuyzen de Vries, CEO en co-founder van Fixico.

Simon Rothman aangewezen als bestuurslid

Tegelijk met het binnenhalen van de nieuwe investering is ook Simon Rothman toegevoegd aan Fixico’s Raad van Commissarissen. Rothman is een pionier in online marktplaatsen en schaalbare bedrijven. Hij begon bij eBay toen het nog een kleine Amerikaanse veilingsite was voor verzamelaars en wist het op te schalen tot een bedrijf met bijna 200 miljoen gebruikers, goed voor $40 miljard aan jaarlijkse verkopen.

Terwijl hij bij eBay werkte, stond hij aan de wieg van eBay Motors. Binnen zes jaar bouwde hij dit uit tot een bedrijf goed voor $14 miljard omzet per jaar, waarmee het 's werelds grootste automarktplaats werd.

Simon Rothman is sinds jaar en dag een angel investor en venture capitalist met een passie voor marktplaatsen en mobiliteit. Simon diende als early-stage Board Director bij Tesla, Cargurus, Convoy en Nuro. Daarnaast is hij adviseur en/of angel investor in succesvolle technologiebedrijven zoals Lyft, Lime, Getaround, Aurora, Fiverr en Poshmark.

"Door mijn werk bij eBay en Tesla heb ik een passie ontwikkeld voor marktplaatsen en mobiliteit. Het  is een unieke kans om zo'n aansprekend bedrijf als Fixico te ondersteunen. Hun marktplaats opereert op het snijvlak van de mobiliteitssector. Ik denk dat hoe Fixico gebruikmaakt van een dynamisch online netwerk om autoschadeherstelbedrijven en autobezitters bij elkaar te brengen de potentie heeft om de industrie fundamenteel te veranderen." - Simon Rothman, toetredend lid Raad van Commissarissen bij Fixico.

Over Fixico

Fixico is Europa’s snelst groeiende digitale autoschadeherstelplatform. Op hun missie om het ecosysteem van de industrie te hervormen, verbindt Fixico berijders, bedrijven en schadeherstellers op totaal nieuwe wijze. Door haar digitale expertise en innovatieve aanpak weet Fixico het schadeherstelproces in elk opzicht te verbeteren; berijders ervaren een moeiteloze herstelervaring, bedrijven verhogen hun operationele efficientie, en schadeherstelbedrijven optimaliseren het gebruik van hun werkplaats. Fixico geeft toegang tot een marktplaats met een netwerk van meer dan 2,500 schadeherstellers verdeeld over zes landen. Fixico wordt gesteund door een groep welbekende investeerders en wordt vertrouwd door meer dan 150 toonaangevende bedrijven in de fleet-, lease- verhuur en verzekeringsbranche.

Over Mundi Ventures

Mundi Ventures is een venture capitalist gericht op techbedrijven met een sterke focus op verzekeringen en B2B-producten of diensten, op zoek naar een Series-A of Series-B investering. Het hoofdkwartier van Mundi Ventures is gevestigd in Madrid, ze hebben ook kantoren in Barcelona, Londen en Seattle.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL