SHARE NOW en Fixico kondigen een internationale samenwerking voor het afhandelen van autoschade aan

Berlijn/Amsterdam, 26 mei 2021

SHARE NOW, Europa's marktleider en pionier op het gebied van flexibel autodelen, en Fixico, Europa's digitale leidende platform voor schadeherstelmanagement, bundelen hun krachten om de internationale vloot service te optimaliseren.

SHARE NOW biedt haar klanten een uitgebreide selectie van free-floating deelauto’s die met één druk op de knop via een innovatieve app gehuurd kunnen worden. Het bedrijf is in Berlijn gevestigd, maar is actief in 16 steden verdeeld over 8 Europese landen. De samenwerking met Fixico is voortgevloeid uit een aantal succesvolle pilots in Amsterdam en Parijs, waarbij Fixico's digitale herstelplatform een waardevolle, gecentraliseerde en schaalbare oplossing bleek te zijn.

Meer dan 25 procent van de vloot van SHARE NOW bestaat uit hoogwaardige elektrische deelauto’s die klanten in en rond de stad toegang geven tot flexibele en duurzame mobiliteitsopties. Omdat het bedrijf voornamelijk actief is in drukke grootstedelijke gebieden met veel verkeer, komt autoschade regelmatig voor.

De ontwikkeling en vooruitgang van moderne voertuigen gaat snel en daardoor is het herstellen van autoschade niet meer zo eenvoudig als voorheen. Schade aan nieuwere modellen en elektrische voertuigen is veel complexer en vaak is er een meer gespecialiseerde benadering van de schadeafhandeling nodig. Daardoor is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat ieder schadeherstelbedrijf in staat zal zijn om elk voertuig te herstellen, waardoor het toewijzen van een schade veel gecompliceerder en minder efficiënt is geworden. De tijd dat het voertuig stilstaat wordt hierdoor veel langer, waardoor vloten die bestemd zijn voor de verhuur niet volledig kunnen worden benut. Dat zorgt op zijn beurt weer voor hogere directe en indirecte kosten.

Door de integratie van het volledig digitale en intelligente matchmakingplatform van Fixico heeft SHARE NOW toegang gekregen tot een groot netwerk van gecertificeerde herstellers. Daardoor kan het bedrijf er nu voor zorgen dat elke schade zo efficiënt mogelijk wordt afgehandeld door een schadeherstelbedrijf dat de juiste kwalificaties heeft. Door het proces te digitaliseren, heeft SHARE NOW zijn werkwijzen gestroomlijnd en zijn activiteiten zonder toegevoegde waarde geëlimineerd. Deze unieke datagedreven aanpak versnelt de afhandeling van een herstel nog verder en zorgt voor een nauwkeurige toewijzing van het herstel waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft.

"We zijn verheugd om samen te werken met zo'n toegewijde en gelijkgestemde partner die onze ambitie deelt om opnieuw na te denken over de manier waarop een vloot wordt onderhouden. Ons digitale platform past perfect bij de moderne vloot van SHARE NOW en zorgt voor een naadloos en aanzienlijk efficiënter toewijzingsproces voor herstel. Daardoor kan SHARE NOW het meest geschikte schadeherstelbedrijf voor de klus selecteren op basis van kritieke factoren zoals expertise, beschikbaarheid en prijs. Door een centraal geïntegreerd platform aan te bieden, maken we het voor SHARE NOW mogelijk om gebruik te maken van Fixico’s Europese netwerk van schadeherstelbedrijven. Dit stelt SHARE NOW in staat om hun activiteiten snel uit te breiden naar nieuwe regio's”, zegt Derk Roodhuyzen de Vries, CEO van Fixico.

“De samenwerking met Fixico past perfect bij onze dienstverlening. Dankzij de gecentraliseerde oplossing kan het platform worden geïntegreerd in alle verschillende SHARE NOW-locaties met een uitgebreide en elektrische vloot. De intelligente matchmaking verkort de cyclustijden van onze beschadigde voertuigen aanzienlijk, waardoor ze weer sneller beschikbaar zijn voor verhuur”, zegt Jan Krusche, Hoofd Schademanagement bij SHARE NOW.

Bericht voor de redactie:

Over SHARE NOW

SHARE NOW is de marktleider en pionier op het gebied van flexibel autodelen. Het bedrijf is in 2019 in Berlijn opgericht als een van de vijf mobiliteitsdiensten die dat jaar voortkwamen uit de joint venture tussen de BMW Group en Daimler AG.

Het doel van SHARE NOW is om een duurzame oplossing te bieden voor mobiliteit in grote steden. Elke deelauto vervangt acht tot twintig privéauto's in het stadsverkeer en daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het verminderen van verkeersopstoppingen, luchtvervuiling en het tekort aan parkeerplaatsen.

Op dit moment is SHARE NOW met ongeveer 11.000 auto’s vertegenwoordigd in 16 grote Europese steden. Op vier locaties is de vloot van SHARE NOW volledig elektrisch en op vier andere locaties is de vloot gedeeltelijk elektrisch, wat neerkomt op 2.900 elektrische auto’s. Hierdoor is SHARE NOW Europa’s grootste aanbieder van flexibel en elektrisch autodelen. Er zijn ongeveer drie miljoen klanten die gebruikmaken van hun diensten. Zij kunnen auto’s van de merken BMW, Fiat, Mercedes-Benz, MINI en Smart huren.

Over Fixico

Fixico is Europa’s snelst groeiende digitale autoschadeherstelplatform. Op missie om het ecosysteem van de industrie te hervormen, verbindt Fixico berijders, bedrijven en schadeherstellers op totaal nieuwe wijze. Door haar digitale expertise en innovatieve aanpak weet Fixico het schadeherstelproces in elk opzicht te verbeteren; berijders ervaren een moeiteloze herstelervaring, bedrijven verhogen hun operationele efficientie, en schadeherstelbedrijven optimaliseren het gebruik van hun werkplaats. Fixico geeft toegang tot een marktplaats met een netwerk van meer dan 2,500 schadeherstellers verdeeld over zeven landen. Fixico wordt gesteund door een groep vooraanstaande investeerders en werkt samen met meer dan 150 toonaangevende bedrijven in de fleet-, lease- verhuur en verzekeringsbranche.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL