VinFast gaat Europese digitale EV aftersales infrastructuur opzetten met Fixico’s platform

Flotte_2 (1).jpg
  • jpg

Hakan Ceylan, Deputy CEO Sales & Marketing VinFast Europe en Derk Roodhuyzen de Vries, CEO & cofounder van Fixico, ondertekenen het contract tijdens Flotte! Der Branchentreff.

Amsterdam/Paris, 15 mei 2023 - VinFast, de eerste wereldwijde fabrikant van elektrische voertuigen (EV) uit Vietnam, heeft een samenwerking aangekondigd met Fixico. Fixico zal het autoschadeherstel verzorgen via haar internationale netwerk en VinFast zal gebruikmaken van Fixico’s digitale EV aftersales service management platform. Met deze samenwerking kan VinFast snel opschalen in Europa en haar klanten een unieke dienstverlening aanbieden met toegang tot een netwerk van meer dan 3.000 herstellers in Europa. Volgens de overeenkomst start de samenwerking in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Via het digitale platform kan VinFast een zorgvuldige selectie maken van high-tech EV herstelbedrijven en een training- en kwaliteitssysteem opzetten die aansluit bij de premium service-ervaring die VinFast haar klanten wil bieden. Het platform stelt VinFast eveneens in staat om andere aftersales services te beheren en een unieke mix van dienstverleners te creëren, waardoor het zich kan onderscheiden op de Europese markt.

VinFast klanten kunnen eenvoudig herstel services boeken via het digitale platform bij de aangesloten dienstverleners, wat zorgt voor een naadloze klantervaring. Daarnaast faciliteert het platform het beheer van onderdelen om minimale servicetijden te kunnen garanderen.

“VinFast biedt de beste kwaliteit en aantrekkelijke prijzen, maar we willen ons ook onderscheiden via onze aftersales services. Naast 10 jaar garantie op onze auto’s - een unieke garantieregeling in onze industrie - en onze uitstekende services, zal de samenwerking met Fixico ons helpen om een excellente aftersales ervaring te bieden aan onze Europese klanten. Samen maken we van elektrisch rijden een betrouwbare en plezierige keuze voor iedereen,” zegt Mr. Jean-Christophe Mercier, Vice President Aftersales and Customer Ownership Experience of VinFast Europe.

“VinFast heeft terecht ingezien dat het niet alleen heel belangrijk is om de beste auto’s te ontwikkelen, maar ook de beste ervaring te bieden en zich zo te onderscheiden in deze competitieve markt. Wij vinden het geweldig om samen met VinFast, één van de marktleiders op het gebied van elektrische mobiliteit, te laten zien hoe deze revolutionaire propositie de totale EV beleving zal herdefiniëren en om bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere toekomst,” zegt Derk Roodhuyzen de Vries, CEO en co-founder van Fixico.

Sinds de lancering in Europa heeft VinFast ‘flagship stores’ geopend in meerdere grote steden en een uitgebreid servicenetwerk opgezet voor pechhulp en private en publieke laadpalen. VinFast staat klaar om klanten de beste service te bieden vanaf het moment dat zij met hun auto de weg opgaan. VinFast heeft wereldwijd al 70.000 reserveringen ontvangen en heeft grote ambities om het Europese verkoop- en servicenetwerk snel uit te breiden.

Over Fixico

Fixico is het digitale herstelmanagement platform met als missie ‘de toekomst van autoherstel op geheel nieuwe wijze vorm te geven, middels een slimmere, betere en digitaal verbonden marktplaats voor iedereen. Fixico werd opgericht in Amsterdam in 2014, en is uitgegroeid tot een award-winning techbedrijf, dat wordt ondersteund door een groep toonaangevende investeerders. Fixico helpt fleet operators, verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten om het gehele hersteltraject volledig te optimaliseren en te beheren en om berijders een zorgeloze ervaring te bieden. Meer dan 3.000 herstelbedrijven en 250 zakelijke klanten, waaronder bedrijven als AON, SIXT, VinFast en Arval, maken gebruik van Fixico, dat inmiddels actief is in 10 landen. Meer weten? Bezoek fixico.com/nl/solutions/oem.

Over VinFast

VinFast – onderdeel van Vingroup – heeft als doel om de wereldwijde transitie naar slimme elektrische mobiliteit te stimuleren. VinFast, opgericht in 2017, is eigenaar van een ultramoderne productiefaciliteit in Hai Phong, Vietnam, die een wereldwijde toonaangevende schaalbaarheid heeft en die tot 90% is geautomatiseerd.

De missie van VinFast is een duurzame toekomst voor iedereen. Het merk innoveert voortdurend om hoogwaardige producten, geavanceerde slimme diensten, een naadloze klantervaring en prijsstrategie te bieden, zodat klanten wereldwijd worden geïnspireerd om samen een toekomst van slimme mobiliteit op een duurzame planeet te creëren. Meer informatie is te vinden op https://vinfastauto.com.

Over Vingroup

Vingroup, opgericht in 1993, is één van de toonaangevende particuliere conglomeraten in de regio, met een totale kapitalisatie van $35 miljard van drie beursgenoteerde bedrijven (per 4 november 2021). Vingroup richt zich momenteel op drie hoofdgebieden: Technologie en Industrie, Diensten en Social Enterprise. Lees meer op: https://www.vingroup.net/en.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL