FEST kiest Fixico voor EV aftersales service management

FixicoXFest.png
  • png

Parijs/Amsterdam, 24 oktober, 2023 — FEST Auto Technology, de in Singapore gevestigde fabrikant van elektrische bestelwagens, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met het Nederlandse digitale platform Fixico als meerjarige aftersales service partner. Fixico’s platform stelt FEST in staat om snel uit te breiden binnen Europa en klanten vanaf de lancering een premium service voor onderhoud en reparatie te bieden.

De elektrische bestelwagens van FEST zijn specifiek ontworpen voor bedrijven, zoals bezorgdiensten, die de uitstoot van broeikasgassen willen verlagen en tegelijkertijd de prestaties van het wagenpark willen optimaliseren. Fixico biedt klanten van FEST een volledig digitale oplossing, waarmee wagenparkservices centraal kunnen worden beheerd en door FEST gecertificeerde dienstverleners kunnen worden geselecteerd.

De samenwerking start in Frankrijk, waar reeds bestaande servicebedrijven en dealers worden aangesloten op het platform. Voor de verdere Europese expansie zal FEST gebruikmaken van een selectie uit Fixico’s bestaande internationale netwerk van meer dan 3.000 herstel- en servicebedrijven, die passen bij de filosofie van FEST. Fixico draagt zorg voor de certificering en training, zodat de voertuigen op een optimale en consistente wijze geserviced worden.

“Fixico’s technologie en Europese expertise sluiten perfect aan bij onze visie om emissievrije voertuigen én integrale fleet management oplossingen te bieden aan onze klanten. De samenwerking stelt ons in staat om snel uit te breiden binnen Europa en tijdens de gehele levensduur van de voertuigen uitstekende service te bieden,” zegt Tom Anliker, COO van FEST Auto Technology.

“Een transitie bewerkstelligen naar elektrische voertuigen zonder concessies te doen aan de effectiviteit van de dienstverlening is een dilemma voor veel wagenparkbeheerders. Vooral bij ‘last-mile delivery’ voertuigen zijn snelle en topkwaliteit services cruciaal om stilstand zoveel mogelijk te beperken. We zijn er trots op dat wij FEST klanten mogen ondersteunen bij deze transitie en kunnen bijdragen aan het vertrouwen dat een dergelijke verandering gerealiseerd kan worden met behoud van maximale operationele efficiëntie,” zegt Derk Roodhuyzen de Vries, CEO en mede-oprichter van Fixico.


Over Fixico
Fixico is het digitale management platform met als missie de toekomst van autoherstel en servicing op geheel nieuwe wijze vorm te geven, middels een slimmere, betere en digitaal verbonden marktplaats voor alle betrokkenen. Fixico werd opgericht in Amsterdam in 2014 en is uitgegroeid tot een award-winning techbedrijf, dat wordt ondersteund door een groep toonaangevende investeerders. Fixico helpt fleet operators, verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten om het gehele hersteltraject volledig te optimaliseren en te beheren en om berijders een zorgeloze ervaring te bieden. Meer dan 3.000 herstelbedrijven en 250 zakelijke klanten, waaronder bedrijven als AON, SIXT, VinFast en Arval, maken gebruik van Fixico, dat inmiddels actief is in 10 landen. Meer weten? Bezoek fixico.com.


Over FEST Auto Technology

FEST Auto Technology - opgericht in 2019 - is gevestigd in technologie hotspot Singapore. FEST is een EV technologie specialist en fabrikant van elektrische bestelwagens. Daarnaast  ontwikkelt FEST digitale oplossingen voor wagenpark- en geïntegreerd voertuigmanagement, gebruikmakend van artificial intelligence, wat leidt tot een totaaloplossing. 

FEST start tegelijkertijd activiteiten in Europa, Latijns Amerika en het Midden Oosten als startpunt van het waarmaken van FEST’s ambitie om stedelijk transport zowel slim als duurzaam te maken. Bezoek onze website voor meer informatie: www.festauto.com/company en www.festauto.com/e-box-m.


Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Fixico nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL